Marieke Zantkuijl

Wie ben jij? 

Marieke Zantkuijl - Andermatt Nederland

Hoi, ik ben Marieke Zantkuijl. Ik werk sinds 1 maart 2020 bij Andermatt Nederland als Proces- en Projectmanager. 

Terwijl Simon en Davy de gezichten zijn van Andermatt richting onze klanten, ben ik meer de stille kracht achter de schermen die zich bezighoudt met allerlei interne bedrijfsprocessen. Mijn inzet is dat we als bedrijf steeds blijven leren en ontwikkelen. Daarnaast pak ik interne projecten op, zoals certificeringstrajecten, de vernieuwing van de website en ben ik kwaliteitsbeheerder, preventiemedewerker, en verantwoordelijk voor HR en websitebeheer.

Samen met Simon en onze twee energieke en nieuwsgierige kinderen, Youri en Hannah, woon ik sinds 2019 in Leersum, een gezellig dorp aan de mooie Utrechtse Heuvelrug.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een BA in Culturele Antropologie/Ontwikkelingssociologie, een BA in European Public Policy en een MSc in Development Geography.

Ik heb mij altijd als een vis in het water gevoeld in coördinerende functies waar ik een soort spin-in-het-web ben, waar ik veel afwisselende taken heb en met allerlei soorten mensen te maken krijg. In Nederland was ik in het verleden dan ook met veel plezier aan de slag als o.a. recruiter en als onderwijscoördinator aan de Universiteit van Amsterdam.

Mijn grote fascinatie is altijd geweest waarom mensen doen wat ze doen en wat daarbij de invloed is van culturele factoren. Die nieuwsgierigheid heeft mij in mijn twintiger jaren een tijdlang de wereld over gebracht, onder andere op reis naar Peru, Bolivia en Ecuador, op onderzoek in Burkina Faso en Bolivia, en een aantal jaren werk in de ontwikkelingssamenwerking in Guatemala. De liefde bracht me tenslotte nog vijf jaar in Zwitserland.

Waarom werk jij bij Andermatt?

Nadat Andermatt Nederland in 2019 begon, was ik er eerst zijdelings als freelancer bij betrokken voor een project. Vanwege mijn totale gebrek aan landbouwachtergrond had ik eerst niet het gevoel dat ik op de lange termijn iets zou kunnen bijdragen.

Al snel werd echter duidelijk dat er naast alle technisch-inhoudelijke activiteiten ook verschillende niet-technische processen binnen de organisatie aandacht nodig hadden. Mijn collega’s zijn technisch zeer goed onderlegd, maar komen daar ondanks hun harde werk vaak te weinig aan toe. Ik ben degene die dan interne verbeteringsprocessen kan aanjagen en in het oog houden vanuit de vraag ‘Hoe kunnen we continu blijven verbeteren?’

Wat mij altijd erg enthousiast maakt over mijn werk bij Andermatt Nederland is dat we, met het kleine, maar gezellige en groeiende team dat we zijn, echt samen aan het creëren en bouwen zijn aan een bedrijf waarin we geloven en waar we toekomst in zien. We zetten samen de schouders eronder en leren gaandeweg van alles bij, wat we kunnen omzetten in nieuwe waarde voor onze klanten en voor Andermatt. We zijn er allemaal omdat we er willen zijn en volledig achter onze missie staan.

En juist omdat we nu nog met een paar mensen ieder een breed takenpakket hebben, is het werk uitdagend en afwisselend. Alle vaardigheden die ik ooit in verschillende banen heb opgedaan kan ik hier bij Andermatt combineren in één functie. Hoe leuk is dat?

Wat doe je naast je werk bij Andermatt?

Ik werk parttime bij Andermatt Nederland. De andere dagen werk ik aan mijn andere passie: coaching. Ik ben totaal gefascineerd door alles wat gaat over menselijk gedrag en positieve psychologie. Krachtige vragen stellen om mensen tot nieuwe inzichten te laten komen is wat ik doe als life coach. Ik ondersteun mijn cliënten bij het beter gaan begrijpen waarom zij dingen doen die ze doen, om oude patronen te doorbreken en opnieuw vorm te geven aan hun leven. Dat geeft me ontzettend veel voldoening.

Vanaf mijn werkplek kan ik de bossen van de Utrechtse Heuvelrug zien. Mijn ultieme ontspanning is een heerlijke stevige boswandeling te maken, het liefst met een energiek muziekje op. In mijn eentje wandelend over de kleine bochtige bospaadjes, laad ik weer helemaal op. Of als ik met mijn gezin in het weekend lekker de natuur in ga.

Mij kun je altijd wakker maken voor een goed boek. Je zou me gemakkelijk een week kunnen opsluiten met een stapel interessante boeken, of uren achterlaten in een bibliotheek of boekwinkel; ik waan mij dan in het paradijs.

Verder ben ik dol op uit eten gaan met mijn vriendinnen of dingen te ondernemen met vrienden, om lekker te koken en te eten en houd ik erg van escape rooms en bordspellen.

Vakanties breng ik het liefst door in de bergen. Het is waarschijnlijk voorbestemd dat ik een Zwitser heb ontmoet als man, want ik geniet volop van onze trips en wandelingen in de mooie Alpendalen en pieken met de kinderen.

Ontmoet de rest van het team!

Davy

Wil je meer weten over Davy? Lees hier meer.

Ontmoet Davy!

Simon

Om Simon beter te leren kennen, lees direct verder.

Leer Simon kennen!