Simon Fleischli

Wie ben je?

Ik ben Simon Fleischli, een vriendelijke optimist en vrije geest, die overal mogelijkheden en kansen ziet, overtuigd is van de kracht van de natuur en het goede in de mens. Ik ben getrouwd met Marieke en we wonen samen met onze twee kinderen Youri en Hannah op de Utrechtse Heuvelrug. Een beetje berg, iets dat groter is dan ikzelf doet mij goed, gezien mijn Zwitserse oorsprong.

Wat is je achtergrond?

Na mijn schooltijd heb ik een opleiding gevolgd tot chemisch laborant bij een Zwitserse farmaceutische multinational. Vaktechnisch interessant, maar zonder visie die mij dagelijks kon motiveren. Ik besloot om landbouw te gaan studeren om in de ontwikkelingssamenwerking mijn steentje bij te dragen aan een “betere” wereld. 

Na enkele jaren met diverse leerrijke avonturen in Afrikaanse en Centraal-Amerikaanse landen, kwam ik voor het eerst in Nederland wonen. Bij een stichting die essentiële medicamenten voor armere landen beschikbaar maakt, heb ik veel geleerd over supply chain, internationale handel en projectmanagement. De missie en visie waren heel inspirerend, maar ik miste mijn vak: landbouw, natuur, verduurzaming.

Met het hele gezin verhuisden we naar Zwitserland, waar ik bij Andermatt aan de slag ging als Area en Projectmanager. Voldoening voor hoofd en hart.

Waarom werk jij bij Andermatt?

Bij Andermatt heb ik de ideale werkgever voor mij gevonden. Een sterke visie aan de basis, sinds 35 jaar dezelfde en authentiek: Effectieve, biologische alternatieven voor chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen ontwikkelen en beschikbaar maken, zodat gezond voedsel in een gezonde leefomgeving geproduceerd kan worden, tegen een betaalbare prijs.

Andermatt is onafhankelijk, in eigendom van een betrokken familie en toegewijde medewerkers. Dit maakt het mogelijk dat duurzame projecten die aan de visie bijdragen maar langer nodig hebben om winst te genereren, alsnog aangegaan kunnen worden. Andermatt is een groeiend bedrijf, dat kansen ziet en die wil benutten, om de visie globaal te verwerkelijken. Het heeft een open bedrijfscultuur, waar vertrouwen en eigen initiatieven de mogelijkheid geven tot professionele zelfontplooiing.

Om binnen deze context het dochterbedrijf van Andermatt in de lage landen op te bouwen, en samen met een klein en fantastisch team de visie op onze manier te verwerkelijken, is een plezier en passie.

Wat doe je naast je werk bij Andermatt?

Het liefst onderneem ik leuke dingen met mijn gezin. Dat kan in de natuur, in musea, op festivals, bij vrienden en familie. Samen fijne momenten beleven.

Ik ben met voetbal opgegroeid en speel het nog steeds met veel plezier. Daarnaast woon ik naast het mountainbike paradijs van Nederland en maak daar regelmatig gebruik van.

En verder hou ik van klussen, knutselen, en in en om het huis aanrommelen, het liefst in de tuin met mijn handen in de aarde.

Ontmoet de rest van het team!

Marieke

Leer onze Proces- en Projectleider Marieke beter kennen!

Ontmoet Marieke!

Davy

Ontmoet onze Fruitexpert Davy!

Leer Davy kennen!