VitiSan in de strijd tegen schurft

VitiSan in de strijd tegen schurft

De primaire schurftperiode (ascosporen) hebben we inmiddels al achter de rug, maar dat betekent helaas niet dat de schurftbestrijding in appel en peer achter de rug is. We hebben immers een zeer lastige primaire periode achter de rug, met meerdere (zeer) zware schurftinfecties.

In de komende dagen en weken zullen de gevolgen hiervan zichtbaar worden op de bladeren en vruchten. Primaire vlekken vormen dan de bron voor secundaire infecties door conidiosporen. Deze sporen kunnen dan weer leiden tot secundaire infecties die exponentieel toenemende schade kunnen veroorzaken op bladeren en vruchten.

Om deze secundaire infecties te voorkomen/bestrijden, kan er in de komende weken gebruik gemaakt worden van o.a. VitiSan in het spuitschema. Dit bio-fungicide werkt effectief als stop-spray behandeling tot 300 graaduren na het begin van een infectie. Op deze manier houd je bovendien niet enkel schurft onder controle, maar ook echte meeldauw.

VitiSan is bovendien zeer goed oplosbaar, goed mengbaar (niet met Ca-meststoffen) en perfect veilig voor gewas, mens en milieu.

Kijk op de productpagina van VitiSan hoe het product het beste ingezet wordt.

Nog niet overtuigd? Lees dan het artikel "Beheersen van appelschurft: Een uitdaging voor elke teler" met een getuigenis van Ries Spies, een gangbare fruitteler met > 100 ha pitfruit.