De eerste fruitmotten zijn actief

De fruitmot kan effectief bestreden worden met Madex van Andermatt Nederland.

Nu we volgens onze weermannen en weervrouwen in de komende dagen/weken naar een warmer weertype evolueren, zien we niet alleen de barbecuestellen van onder het stof verschijnen, maar worden ook de eerste fruitmotten actief. En van zodra ze actief zijn, gaan ze op zoek naar een partner én begint de eileg.

Het is dus van het grootste belang dat we vanaf nu onze feromoonvallen 1 à 2x per week gaan controleren (hangen de vallen trouwens al in elk perceel uit? ;-)).

Daarnaast is het interessant om ook het RimPro Cydia model in jouw buurt op te volgen, zodat je hiermee een algemeen beeld krijgt hoe de populatie fruitmotten in jouw omgeving evolueert.

Het is algemeen geweten dat er na eileg 90 daggraden (géén evolutie onder de 10°C) nodig zijn vooraleer de eerste fruimotlarve verschijnt. Hou deze evolutie goed bij (of contacteer ons of je adviseur hieromtrent), zodat de timing van de eerste rupsenbestrijding met Madex Top (NL) of Madex Max (BE) optimaal gepositioneerd wordt.

Wij adviseren een eerste toepassing met virus na 85 daggraden, zodat we zeker op tijd de strijd met de nieuwe fruitmotpopulatie aangaan.

Houd rekening met een duurwerking van een 8-14 dagen afhankelijk van het aantal zonnige dagen na toepassing.

Lees hier alles over een effectieve vroege aanpak van de 1e generatie fruitmot >>