Davy Furniere

Wie ben jij? Stel je even voor.

Davy Furniere - Andermatt NederlandIk ben Davy Furniere, ik woon in Gent, samen met mijn vriendin Ilse en onze 2 kinderen, Emiel en Robbe.

Ik ben sinds 1 april 2021 werkzaam bij Andermatt Nederland als productadviseur voor de fruitteelt, akkerbouw, sierteelt en boomkwekerij. Ik ben dus verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze producten bij onze klanten in Nederland en België.

Wat is je achtergrond?

Ik ben in het bezit van een universitair diploma Master in de Bio-ingenieurswetenschappen, behaald in 2008 aan de UGent. Daarna heb ik een jaar als kwaliteitsverantwoordelijke in de visverwerkende industrie gewerkt, maar dat bleek niet helemaal mijn roeping.

Mijn hart ligt bij de land- en tuinbouw, en ik was dan ook heel enthousiast toen ik als technisch-commercieel adviseur fruitteelt mocht beginnen bij de firma Agri-Tech in Meerdonk. In een periode van 10 jaar mocht ik elke dag bij fruittelers in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen op bezoek en hen met raad en daad bijstaan in het succesvol telen van heerlijke appels en peren.

Het was ook tijdens deze periode dat ik meer en meer bewust werd van de overheersende kracht van de natuur ten opzichte van de klassieke chemische bestrijdingsmiddelen. Zo groeide ik langzaam aan uit tot een specialist teeltadviseur fruitteelt, met een groen hart, die zijn klanten meer en meer attent maakte op de beperkingen, risico's en neveneffecten van de klassieke bestrijdingsmiddelen.

Waarom werk jij bij Andermatt?

Davy Furniere - Andermatt Nederland

Heel simpel: ik wil heel graag bijdragen aan een positieve mindswitch in de land- en tuinbouw. Ik wil adviseurs en telers ervan overtuigen dat natuurlijke en biologische middelen een waardig alternatief kunnen zijn voor de klassieke chemie.

Het vergt een totaal andere manier van denkwijze en aanpak, maar met mijn achtergrond uit de praktijk én uit mijn wetenschappelijke studies wil ik de jarenlange expertise vanuit Andermatt vol enthousiasme naar de Nederlandse en Belgische landbouwers overbrengen.

Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan onze missie, dat we gezond voedsel in een gezonde leefomgeving willen aanbieden, beschikbaar voor iedereen.

Wat doe je naast je werk bij Andermatt?

Dan ben ik wellicht aan het sporten, op stap met familie/vrienden of aan het reizen. Ik ben immers graag bezig en kan niet zo goed stilzitten.

Qua sporten ben ik nogal een fanatieke loper, en daarnaast speel ik nog recreatief basketbal en minivoetbal. En als het mooi weer is, dan neem ik graag de koersfiets voor een heerlijk rustgevende fietstocht in de Vlaamse Ardennen.

Op stap gaan betekent voor mij een stevige wandeling in de gezonde buitenlucht, gecombineerd met een gezellige stop onderweg waarbij we heerlijk Bourgondisch lunchen/dineren.

Qua reizen kan het alle kanten uit, maar 1 jaarlijks terugkomende 'reis' ligt mij zeer nauw aan het hart. Elk jaar ga ik immers als vrijwilliger mee op een kamp met mentaal gehandicapte jongeren, veelal mensen met het syndroom van Down. Jaar na jaar is dit een fantastische belevenis, die enerzijds zeer vermoeiend is maar waarvan je anderzijds zoveel energie krijgt. En met deze energie op zak kan ik dan weer vol enthousiasme aan de slag bij Andermatt ;-).

Ontmoet de rest van het team!

Marieke

Lees meer over Marieke

Ontmoet Marieke!

Simon

Leer Simon beter kennen.

Leer Simon kennen!

Jacob

Ontmoet Jacob.

Ontmoet Jacob